Husrenovering og vinduer

Nye vinduer

Huset skal renoveres, inden I kan flytte ind. Det har I vidst i mere end to år nu. I har nemlig været i gang med renovationen i de sidste to år. Det har taget tid, fordi I har måttet tage lange pauser i arbejdet. Dels på grund af Covid-19, dels på grund af økonomien. I har måttet spare sammen til bestemte arbejder, der skulle udføres, fordi I besluttede, at I ikke ville optage et banklån. Og det var jo en rigtig fornuftig beslutning dengang. Ingen kunne jo vide, at vi ville blive udsat for en konstant stigende rente. Så: I har gjort det godt.

Klar til nye vinduer

Nu er I nået dertil, hvor der skal nye vinduer i huset. De gamle vinduer var da også ved at rådne op. Trærammerne var ikke til at reparere. Men nu, efter at have sparet penge sammen, så skal I til at vælge de nye vinduer. Naturligvis er I meget interesseret i at finde de bedste og mest energirigtige vinduer. I har læst om, at der findes en ny type vinduer, som kaldes for energivinduer. Det er også rigtigt nok, at de findes. Det er vinduer, der indeholder en usynlig membran, som kan kaste stærkt sollys væk fra bygningen på rigtigt varme dage, men som også kan lade lys og varme slippe ind via ruderne på de kolde dage. Spørgsmålet er bare, om de findes hos forhandlerne her på Sjælland.

Nettet er godt til research

Du er derfor ved at lave en undersøgelse på internettet. Du har skrevet ”nye vinduer på Sjælland” i håb om at ramle ind i en artikel, der handler om energivinduer – hos en forhandler. Desværre finder du ikke en artikel om energivinduer med den søgning. Google har ikke forstået, hvad du mente med ’nye’.

Du finder derimod mange særdeles fordelagtige tilbud på vinduer fra Rationel. Du har også set mange gode forslag til vinduer fra Velfac. Om det skal være vinduer fra Velfac eller Rationel, har du sådan set ikke en holdning til. Du kan se fordele og ulemper hos begge firmaer.

Energivinduer

Ok, måske skulle du gå ind på de to firmaers sites for at se, om de måske har energivinduer. Det er jo store firmaer, og det ville da være lidt besynderligt, hvis de ikke følger med i, hvad de nye teknologier kan. Tilbuddene på nye vinduer, som du har set, har jo fokuseret på vinduer i standardstørrelser. Så kig lige på både Rationels og Velfacs sites.

Det kan jo godt tænkes, at de ved alt om energivinduer, men endnu ikke er nået dertil, hvor de er klar til at lancere dem som standardprodukter endnu. Men her skal du så også lige vide, at du sikkert kan tale med dem om, at de får lavet energivinduer til dig i lige præcist de mål, som jeres hus har brug for. Det er bestemt tiden værd for dig lige at undersøge det, inden du giver op. Og kender jeg dig ret, så er du ikke typen, der giver op. Du kan sagtens finde de nye vinduer, som I gerne vil have sat i huset.

Scroll to Top