Rusten glemmer ikke dig

Rusten bil

Hvis du længe har gået og overvejet at købe en ny bil, så skal du altså til at komme i gang, hvis du skal nå at realisere drømmen om en ny og større bil. Der kan nemlig være et sted imellem otte og ti måneders ventetid, inden den ankommer. Det er altså ret lang tid. Ok, du behøver ikke at haste med købet. Men alligevel, ville det ikke være rart at få bestilt den nye bil og så bruge noget af ventetiden på at få den gamle sat i god stand, så du kan få en god pris for den hos brugtbilsforhandleren? Jo, jeg ved godt, at du kan få en god pris for din bil alligevel. Brugte biler er jo eftertragtede. Måske netop fordi, der er så lang ventetid på fabriksnye biler. Men hvorfor skulle du ikke kunne få en endnu bedre pris for den, du kører i nu? Du skal alligevel have den til service her i løbet af den kommende måned. Så hvorfor ikke gå hele vejen?

Giv din bil det bedste

Hvad mener jeg med at ’gå hele vejen?’ Jeg mener, at du nemt vil kunne få en bedre pris for din bil, hvis du også sørger for, at den bliver undervognsbehandlet. Dette er nemlig en af de ting, som potentielle købere af brugte biler altid forsøger at forhandle om prisen med. De vil gerne have bilen til den billigste pris. Men du vil have den højest mulige. Og opdager en potentiel køber, at bilen ikke er har været til undervognsbehandling, så har de gode argumenter på hånden for, at du skal give et nedslag i prisen. Eller brugtvognsforhandleren kan endda nægte at forsøge at sælge din bil for dig. Og det er nemt at få bilen til undervognsbehandling i Odense. Der findes adskillige servicecentre, der varetager denne ydelse. Du skal bare finde det sted, der giver dig den bedste undervognsbehandling. Ved du ikke, hvor du skal henvende dig? Jamen, det er da ikke svært.

Led efter Tectyl

Du kan søge på Google. Det gør alle. Du kan bare skrive ”Tectyl i Odense” i Googles søgefelt, så får du en liste frem over servicecentre i Odense. Dernæst ringer du et af disse centre op for at få en pejling om, hvad det vil koste dig. Når du har fundet det servicecenter, der passer dig bedst, så laver du en aftale om at få din bil til undervognsbehandling. Og den aftale skal du overholde. Du vil gøre dig selv en tjeneste. Du vil nemlig højst sandsynligt få at vide, at servicecenteret vil sende dig dokumentation for undervognsbehandlingen. Det vil sige, at de fotograferer processen og du får en rapport med dato og beskrivelse af de produkter, der er blevet anvendt til behandlingen. Denne rapport vil være god for dig at tage med, når du skal til at tale med brugtbilsforhandleren.

Du kan starte allerede i morgen – eller den dag, hvor du har skrevet under på købsaftalen med forhandleren af din nye bil. Du har tid nok. Men glem det ikke. Du sikrer, at din bil ikke taber så meget i værdi, som hvis du ikke får den undervognsbehandlet.

Du har ikke glemt det. Du er bare kommet lidt sent i gang. Men nu skal det være. Det er ved at være slut med den rigtigt våde sæson, som vinteren kan være. Og ja, din nye bil skal altså have en undervognsbehandling. Det er en stor elektrisk bil, som du er blevet meget glad for at køre. Du fik den for 4 måneder siden. Der havde været lang ventetid. Men nu er den ligesom blevet en del af din hverdag.

Fremtidig bilpleje

Nyhedens interesse er blevet vendt til, at du vil passe godt på bilen. Det er fornuftigt at passe godt på en ny bil. Men udover at du ikke vil have, at den bliver ridset i malingen, så ved du også godt, at nye biler altid skal have rustbeskyttelse – ret hurtigt efter anskaffelsen. Du har nemlig haft en dårlig erfaring: Du opdagede – da det var for sent – at bilens garanti imod rust kun gjaldt i meget kort tid. Og da du ikke havde været opmærksom på det, så måtte du selv sørge for at dække alle udgifterne i forbindelse med en skade på bilen som følge af rust. Du har altså lært, at rustbeskyttelse af biler er vigtigt og, at du skal læse alt om garantier grundigt.

Hvad koster en undervognsbehandling?

Derfor skal din nye bil til undervognsbehandling allerede nu. Du har læst om et sted, hvor de laver den bedste undervognsbehandling, at de også giver garanti i fire år på at behandlingen er tip top. Det er et center, der tilbyder undervognsbehandling på Fyn, som giver garantien. Men hvad koster en undervognsbehandling? Det er faktisk ret kendt. Du ved bare ikke helt præcist, hvor centeret ligger – sådan geografisk – på Fyn.

Du har en fornemmelse, at det er center i nærheden af Odense – og du overvejer, at køre derhen med bilen, for at tale med dem. Der er ikke så langt til Odense fra Kerteminde, hvor du bor. Du skal bare lige først finde ud af, hvor centeret holder til. Og det er der jo ikke nogen problemer med. Det tager et minut: Ind på Google og søge efter ”Undervognsbehandling på Fyn”. Der er bare én ting, som du er i tvivl om: Kan de også varetage undervognsbehandlingen af en el-bil? Altså sådan én der kun bruger strøm. Ikke en hybrid.

Det skal du slet ikke bekymre dig om. Rustbeskyttelse af biler er den samme proces for alle biler. Tiden, der skal bruges til behandlingen, kan variere. Men uanset om det er en lille Fiat eller en kæmpe lastvogn, så er processen den samme. Uanset om det er en dieseldrevet, benzindrevet eller en el-bil, så er det processen det handler om. Det handler ikke om motoren. Det handler om at undervognens forskellige dele skal behandles med midler, der beskytter bilen, lastvognen eller varebilen imod rust. Rustbeskyttelse af biler sker på den måde, at bilens forskellige dele afmonteres og rengøres. Når de er tørre, så kan selve midlet imod rust blive sprøjtet på delene, hvorefter de skal tørre igen. Når delene er tørre, bliver de monteret på bilen igen. Og så er køretøjet klar igen – med sikker rustbeskyttelse.

Scroll to Top