Mistet nøglen

Black Handled Key on Key Hole

Alle kan miste sine nøgler. Der er nok ikke et eneste voksent menneske her i landet, der ikke har prøvet det. Vi har dog alle fået løst problemet ved at henvende os til en billig låsesmed. Han – eller hun – er kommet. Hun har sikret sig, at vi faktisk har bopæl på adressen. Hun har lukket os ind. Og vi har hver især fortsat vores dag. Intet problem. Tror du. Men: Ved du, hvordan du mistede nøglen? Var det noget med, at du tabte den? Eller fik du lagt den et sted, hvor alle på kontoret har adgang?

Er nøglen stjålet?

Hvis det er det sidste, så er din nøgle nok blevet neglet. Du bør hurtigst muligt kontakte den låsesmed i København, som lavede et nøgletjek for dig for nogle måneder siden. Han skal nemlig omkode låsene til din bolig, så der ikke er en eneste chance for, at du lige pludseligt får besøg af en ubuden gæst. Du ved nemlig ikke, hvem det var, der neglede nøglerne på kontoret. Og for ikke at sætte dig selv eller andre i en dårlig situation, så er den bedste måde at tackle problemet, ved at omkode låsene, så du ved, at ingen andre end dig har adgang til din bolig.

Du kan nemlig ikke vide, om en af dine kollegaer har taget dine nøgler med vilje, fordi der er en ond hensigt med det. Det kan godt være, at din kollega tog dine nøgler, fordi han eller hun troede, at det var hans egne nøgler. Det er slet ikke usædvanligt, at vi kommer til at forveksle nøgler. Og du vil selvfølgelig ikke beskylde en kollega for at være en tyveknægt. Men du vil heller ikke have besøg af tyveknægte. Så derfor skal du gardere dig imod indbrud i din bolig. Og det gør du netop ved at få omkodet låsene – eller ved at få dem skiftet ud.

Østerbro eller andet område

Det er faktisk ligegyldigt, om du finder en låsesmed på Frederiksberg, Østerbro eller i København til at komme og omkode låsene til boligen. Bare du gør det. Og hurtigt. Hvorfor hastværket? Jo, hvis det sker, at der er indbrud i din bolig, og dine låse ikke er sikre, så kan du få store problemer med dit forsikringsselskab. De vil måske slet ikke acceptere, at du er blevet udsat for indbrud. Det vil måske argumentere for, at du har ladet andre mennesker få adgang til din bolig. Derfor vil de ikke give dig erstatning for de genstande og kontanter, der er blevet stjålet. Hvis du derimod kontakter låsesmeden på Frederiksberg hurtigt, så vil han også kunne dokumentere, at han har omkodet eller udskiftet låsene, inden indbruddet skete. Og dermed står du meget stærkere i en sag om erstatning for tyveri fra dit forsikringsselskab. Husk det. Jeg minder dig kun om det. Mere kan jeg ikke gøre.

Jo, jeg kan give dig en lang liste over mennesker, der har fået erstatning, fordi de sørgede for at få sat nye låse i dørene til deres bolig. Husk lige, at jeg siger nøglerne: Der er altid en hoveddør og en bagdør. De skal alle sammen kodes om eller skiftes ud.

Scroll to Top