Ferier i lejede boliger

Gardasøen

Hvis du tør, så skal du altså pakke din bil til sommer og køre på ferie til Italien. Jo, der er langt. Men jeg kan hilse og sige, at det er al den tid, du bruger på at komme dertil, værd. Italien er et skønt land. Der er noget for alle. Og hvem vil ikke gerne lære at lave rigtig italiensk pasta og pizza? Hvem vil ikke lære om Romerriget? Og hvem vil ikke gerne nyde solen dernede?

Du behøver ikke at køre helt ned til den sydligste spids på støvlen. Du kan faktisk få unikke oplevelser ved Gardasøen. Det behøver jo ikke altid at være en strandferie, I skal på. En ferie i det nordlige Italien er slet ikke dårlig.

Lej en ferielejlighed

Ok, du er med, siger du, men hvor skal du og din familie bo, hvis I skal til det nordlige Italien? Det er et godt spørgsmål. Men du skal vide, at der findes rigtigt mange ferielejligheder ved Gardasøen, som du kan leje. Og du kan selv vælge i hvor mange dage, du vil bo i en af ferieboligerne dér.

Fordelen, ved ikke at bo på hotel, er, at I får en vis grad af selvstændighed. I kan selv bestemme, hvornår I vil indtage morgenmaden. Der vil ikke være noget med, at I skal møde op til en morgenbuffet inden kl. 10:00. I kan vælge at sove længe og bare dovne med at gå og lave en brunch. Der er heller ikke noget med, at I måske skal lytte til dem, der bor i værelset ved siden af, er kommet op og skændes.

Ferieboliger er fred og ferie

Nej, ferieboliger giver jer muligheden for at få den fred og ro, som I har brug for. Og ja, med en udsigt til Gardasøen, så er det altså ikke en dårlig idé. Og da I har bilen med, så er der heller ikke brug for at leje en bil, hvis I vil ud og udforske landskabet omkring Gardasøen.

Nu ved jeg ikke hvor længe I planlægger at tage på sommerferie. Men idéen med ferielejligheder og kør-selv er altså god. Det kræver lidt planlægning. Men du kunne eventuelt kombinere en ferie, hvor i bor i en ferielejlighed i Italien i en uge og så måske også en uge i Tyskland.

Kender du Mosel i Tyskland?

Tyskland er jo faktisk også et smukt land. Du kan fx finde mange ferieboliger i Mosel. Og hvis du gør det, så vil jeg anbefale, at du planlægger det sådan, at du booker din ferielejlighed i Tyskland på hjemturen. Hvorfor? Fordi Mosel ligger sådan set næsten på halvvejen hjem til Danmark fra Italien. Ok, det er en lille afstikker over imod grænsen til Luxembourg.

Men landskabet langs Moselfloden er ualmindeligt smukt. I vil nyde det. Det er der ikke nogen tvivl om. Og det behøver jo ikke at være en hel uge, I skal opholde jer der. I kan måske kombinere det, så I får flere dage – måske 10 – i Italien og fire dage i Tyskland. Det er op til dig og din familie at beslutte det.

Scroll to Top