Høje menneskers tøj

people, shapes, sizes

Hvis du er en meget høj mand, så ved du, at det kan være ret smertefuldt – en gang imellem. Mange meget høje mennesker døjer med rygsmerter. De har dog lært, at de ikke skal sygemelde sig for at kunne lægge sig og bare være passive. Men dette er ikke det eneste problem de har. Det kan faktisk være ret svært at finde tøj til høje mænd. Problemet for dem er både at finde skjorter og jakker og at finde bukser, der er lange nok – dels til at kunne dække hele ryggen og dels til benene.

Længden

Ok, det der med benene på bukserne kan ofte klares ved at buksebenene bliver lagt ned, så de ikke sidder langt oppe over anklen. Men når det handler om skjorter og jakker, så er problemet lidt mere uoverkommeligt:

Der er et problem med at armlængden kan være for kort – og det er ret svært at forlænge armene på en skjorte eller en jakke. Manchetterne sidder ligesom i vejen. Der er også et problem med ryggen: Den er ofte for kort, så skjorten eller jakken når ikke tilstrækkeligt langt ned over lænden. Og bliver man kold på ryggen, ja så kan det føre rygsmerter med sig. Hvad gør de høje mænd så, for at få tøj, som er stort nok til dem? De fleste kan faktisk finde tøj, som passer dem i forretninger, der specialiserer sig i tøj til store mænd.

Stor og overvægtig er ikke det samme

Store mænd behøver nemlig ikke at være fede, selvom det ofte er det, vi kommer til at tænke på, når vi hører udtrykket. Ligesom vi også tænker på fede og kraftige damer, når vi hører udtrykket ’tøj til store piger og kvinder’. Det er ikke altid fedme, tykke maver eller dobbelthager, det handler om, når udtrykket ’tøj i store størrelser’ bruges. Det kan sagtens være mennesker, der er ekstra høje eller som har nogle kropsdele, der er ekstreme. Fx kvinder med meget stor barm. Disse mennesker kan ofte finde tøj, der vil klæde dem i butikker, der sælger tøj i store størrelser.

Designernes opgaver

Det er derfor ikke et særligt hensyn, der bliver taget til fede mennesker, når designerne laver den slags tøj. Det kan godt være, at de fede er dem, der først opdager, at der er tøj, som de kan passe. Men tøj i store størrelser henvender sig også til slanke mennesker, der bare har et problem. Sådan er det. Naturligvis findes der ikke lige så mange brands, der laver tøj i store størrelser, som der er brands, der laver ’almindeligt’ tøj.

Men vi ser dog, at flere og flere brands bliver mere bevidste om, at behovet for tøj til store mænd og kvinder, er stigende. Ikke kun på grund af fedme, men også fordi mange af de meget høje mennesker, er begyndt at stille større krav til deres tøj. De forlanger simpelthen at få smart tøj også. Og hvorfor skal de ikke også kunne gå klædt i smart tøj, ligesom alle andre kan? Det kræver mere arbejde af designerne. Men det må de da så bare være glade for.

Scroll to Top