Skavanker og smerter

Din kæreste havde fødselsdag for en måned siden. Og du forærede ham en weekend for to personer på et ganske særligt spahotel i Tyskland. Naturligvis var det tanken, at du selv skulle med, men du havde faktisk skrevet på kortet, der ledsagede hans gave, at han selv kunne bestemme, hvem der skulle ledsage ham under opholdet. Det blev ikke dig! Lige nu sidder du og venter i bilen, fordi du skal hente ham og hans bedste kammerat i lufthavnen. Flyet fra Frankfurt er lige landet. Du har SMS’et til din kæreste, hvor du holder, og du kan se, at han og kammeraten kommer gående. Smilende. Snakkende. De sætter sig ind i bilen og du starter motoren. På vejen hjem fortæller de dig om, hvor skønt de har haft det: Sund mad til atleter. Massevis af massage og velvære. Gode gåture i slotsparken. Fine udstillinger inde i Frankfurt. Faktisk, så havde de fået meget ud af deres weekendtur til Frankfurt. Din kærestes kammerat siger tak for turen til dig. Giver dig et kammeratligt kys på kinden og går ind til sin bolig. Du og din kæreste kører videre. Du hører om, hvor dejligt det har været at kunne få lov til bare at sige: ”Massage kl. 17:00 tak” – og så bare møde op og få æltet hele kroppens muskler igennem.

I Valby

Din kæreste sludrer og fortæller om sin kammerat, der også nød at få massage. Han var rimeligt træt af at gå til fysioterapi i Valby og nød at føle, at hele kroppen er funktionel igen. Det var også en rigtig slem skade, han fik reddet sig. Du foreslår, at din kæreste så skal finde et sted, hvor han kan få massage i Valby.

Du er lidt misundelig på din kærestes kammerat. Men du er også glad for, at din kæreste har haft et godt ophold på kurstedet – dernede i Tyskland. De har sikkert haft en masse at tale om sammen. De ses jo kun til træning, en gang om ugen. Og dér kan de jo ikke få talt om alt, hvad der rører sig i deres liv. Lige inden du drejer ind til parkeringspladsen ved jeres lejlighed er der tavshed i bilen. Du spørger din kæreste om, hvad han tænker på. Han svarer, at der er noget han ikke har kunnet forstå, når hans kammerat har fortalt om den der fysioterapeut i Valby. Han mener at kunne huske, at kammeraten havde sagt, at det er en fysioterapeut, der har sådan en multiklinik, hvor de også tilbyder massage og akupunktur. Hvorfor har fysioterapeuten ikke anbefalet, at hans kammerat også fik massage dér? Det kan du ikke lige sådan svare på. Måske har fysioterapeuten ikke tænkt på det. Han har jo koncentreret sig om genoptræning af kammeraten. Ikke om velvære. Og opholdet i Tyskland handlede jo kun om velvære. Om at nyde at specialister behandler kroppen og får den til at slappe helt af.

I stiger ud af bilen. Går indenfor i jeres bolig. Du nyder, at din kæreste er hjemme igen og, at han endelig har indset at massage for velværets skyld er skønt.

Rygsmerter igen

I de sidste par uger har du haft rimeligt voldsomme smerter i ryggen. Det er noget, du kender til. Du har fået at vide, at du slet ikke er den eneste meget høje mand, der får ondt i ryggen. Faktisk er det typisk for høje mænd, at de døjer med rygsmerter. Om det har noget at gøre med, at deres rygsøjle skal kunne bære en stor krop, men i virkeligheden ikke er bygget til det, ved du ikke. Eller om det har noget at gøre med, at også høje mennesker en gang imellem tager det lidt for let på det her med at holde sig i form, ved du heller ikke.

Det, du ved, er dog, at det altid hjælper dig at komme til den her fysioterapeut i København, som du efterhånden har besøgt flere gange. Godt nok med lange intervaller imellem. Men de sidste gange, hvor dine rygsmerter har voldt dig problemer, så har han i hvert tilfælde kunnet give dig nogle øvelser, som har hjulpet dig af med smerterne. Ok, sidste gang du gik til fysioterapi i København var det dog ikke på grund af rygsmerter. Det var fordi, du havde reddet dig en tennisalbue, troede du.

Er det en tennisalbue?

Fysioterapeuten beroligede dig dog med, at det ikke var en tennisalbue. Blot en musearm. Men du skulle holde armen i ro i nogle dage, og så skulle du lave nogle ganske enkelte øvelser derhjemme. Behandlingen foregik online, så du behøvede ikke at rejse frem og tilbage imellem din bolig og klinikken. Heldigvis.

Men nu her, hvor rygsmerterne er brudt ud igen, må du hellere se at få booket tid hos din fysioterapeut i København. Det bliver lidt pinefuldt at sidde der i bussen på vej til klinikken. Hårde opbremsninger kan godt mærkes i en ryg, der smerter. Du må sørge for at finde modet til busturen. Det går jo ikke at komme til fysioterapi og så være påvirket af smertestillende midler.

Du må derfor tænke på, at busturen kun varer 10 minutter – og at du ikke bliver våd i regnen. Træk det positive frem. Der er mennesker, der har det værre, end du har.

Smerter kan afhjælpes

Dit håb er, at fysioterapeuten har tid til at tage sig af dig i løbet af de kommende få dage. Smerterne er faktisk ret slemme. Og jo længere tid der går, inden du får ham til at hjælpe dig, desto mere og mere bekymret bliver du. Det er jo slet ikke rart at have smerter. Og er det rimeligt, at du skal døje med rygsmerter, bare fordi du er meget høj?

Du beslutter dig for at ringe op til ham lige med det samme. Smerterne skal væk. Nu. Der bliver svaret. Pigen, du får i tale, fortæller dig, at fysioterapeuten er ved at behandle en anden klient lige nu. Kan hun lægge en besked. Du spørger, om du kan booke en tid hos ham. Det svarer hun heldigvis ja til. Du fortæller hende, at du har tidligere været i behandling hos fysioterapeuten for rygsmerter. Du kan høre, at hun taster på et keyboard. Du får en tid til kl. 13:00 på tirsdag.

Scroll to Top