Sportsmennesker og gadgets

man tying his shoes

Sportsmennesker er glade for gadgets. Ikke alle gadgets. Men dem, der kan hjælpe dem i deres daglige træning og restituering. De er også glade for apps. Især dem, der kan hjælpe dem til at holde kostplaner og træningsprogrammer. Men det der med at anbefale en app til et sportsmenneske skal du holde dig langt væk fra. Det er aldrig en god idé at fortælle et sportsmenneske, hvilke apps han eller hun skal bruge. Lad dem selv finde ud af det.

Men lidt hjælp til information om gode gadgets, som de kan bruge til træning og restitution, vil de blive glade for. Så her får du et par tips til nogle gadgets, som især sportsfolk vil blive glade for. Og nej, det er ikke kun aktive sportsfolk, der kan bruge disse gadgets.

Den populære massagepistol

Den første er en massagepistol. Selvom det lyder helt usandsynligt, så er der mange sportsmennesker, der ikke ejer en massagepistol. Det er dog et lille gadget, som de vil blive glade for. Sportsmennesker har nemlig ømme muskler. En massagepistol kan hjælpe dem af smerten, som de oparbejder i en enkelt muskel eller i en hel gruppe muskler. Og fordelen ved massagepistoler er, at de kan indstilles, så de enten giver dyb og intens eller lidt mere overfladisk massage.

Recovery Boots

Den anden gadget er den, som kaldes Recovery Boots. Det er sådan et par støvler, som sportsudøveren trækker på benene. Derfor er de bedst til sportsfolk, der fx cykler, løber eller svømmer meget. Recovery Boots giver også massage ligesom massagepistoler. Men de gør det på en lidt anden måde – og det er ikke muligt at målrette massagen lige så præcist, som du kan gøre det med en massagepistol. Recovery Boots er bygget op af forskellige kamre, der sidder i støvlens skafter. De indeholder mekanismer, der kan vibrere og give massage. Intensiteten kan reguleres, men generelt så rammer de større muskelgrupper. De er ideelle til restituering af ømme ben.

Det nye saunatæppe hitter i Danmark

Den tredje gadget er et saunatæppe. Dette er tæpper, der kan foldes omkring hele kroppen. Ligesom en sovepose. Og så kan de skabe varme. Faktisk så meget varme, at du virkeligt kommer til at svede. Det er derfor, de hedder saunatæpper. De bruger lys til at skabe infrarød varme. Og de kræver lidt omtanke: Fordi de kan blive meget varme, så skal der altså indtages en del væske, så du ikke bliver dehydreret, når du bruger tæppet. Men sørger du for at drikke massevis af vand, så sker der ikke noget.

Saunatæpper med infrarød varme bliver brugt af sportsfolk, som gerne vil restituere deres ømme krop – ikke kun benene. De bliver dog også brugt af mennesker, der har brug for smertelindring. Så de er ideelle til mennesker, der har haft sportsskader, der til tider volder dem smerter. Det er jo slet ikke usædvanligt, at mennesker der har haft skader, kan fortælle os, at der kommer regn eller kulde. Deres krop advarer dem ved at give dem irriterende smerte. Og her er saunatæpper ideelle. De kan sørge for, at gamle sportsskader ikke giver os falske alarmer.

Scroll to Top