Byggepladsen summer af liv

byggeplads

Fredag morgen. Det er stadigvæk tusmørke – men du kan lige skimte, at solen er ved at stå op. Det bliver en fantastisk dag – sådan vejrmæssigt. Du er på vej hen over byggepladsen. Du skal hen til det personhejs, som kan få dig løftet op på 10. etage i en fart. Du og kammeraterne skal til at installere elektricitetskabler i de nye lejligheder, som I er ved at bygge. Det er faktisk rart at være på arbejde igen.

De mange hejseløsninger

Inden du går hen til personhejset, går du dog først hen til materialehejset, for at se, om alle materialerne, som du har brug for, er blevet pakket ind idet. Det er de. Du sender materialehejset op til 10. sal og går derefter hen til personhejset. Det er placeret lige ved siden af. Du kommer op på 10. sal og kan nu begynde at læsse materialerne ud fra materialehejset. Det går hurtigt nok. Du er glad for, at bygherren har valgt at leje et materialehejs og personhejs til dig og dine kollegaer.

Det gør altså arbejdet meget nemmere – og ja, når I arbejder oppe i 10. sals højde, så er et materialehejs virkeligt nødvendigt. Det nytter ikke noget, hvis I skal bruge kraner til at løfte alle materialerne op. Og det her med at skulle gå op ad en støbt brandtrappe er jo udmattende – når du skal helt op på 10. sal.

Du kan se, at kammeraterne er ankommet. Du råber godmorgen til dem. De vinker til dig. Kalder personhejset ned og der går kun få sekunder, så er de oppe ved siden af dig. I kan begynde arbejdet. Men først så skal der lige drikkes en varm kop kaffe. Imens I gør det, står I deroppe og kigger på, at solen står op. Du beder kammeraterne om at være effektive i dag. 10. sal skal afsluttes, så I kan komme op på 11. sal i morgen.

En flot bygning

Det bliver en flot bygning. Altså hvis tegningerne taler sandt. Arkitekten, som står bag ved tegningerne, er en af de rigtigt kendte, som har vundet mange priser og stor anerkendelse. Han er lidt mystisk, men åbenbart et geni til det her med at tegne flotte, energieffektive og smukke bygninger. Du er stolt over, at du arbejder sammen med ham og hans firma. Bygherren er også stolt. Og han har da også krævet, at alle håndværkere får den hjælp, de har brug for. Både i form af sikre stilladser, lejede materialeplatforme og alt muligt andet sikkerhedsudstyr: Veste, hjelme, robuste arbejdshandsker mv.

Sikkert udstyr har I dog i forvejen, så det her med veste og hjelme er ikke så nødvendigt. Men rart at vide, at det eksisterer.

En gave på byggepladsen

Den store materialeplatform er dog en gave at have på byggepladsen. Den sikrer jo, at I kan få alle materialerne højt op i en fart. I behøver ikke at vente på, at en kran kan hejse jeres materialer op. I det hele taget kan du se, at der er tanker bag ved den hejsløsning, som bygherren har fået sat op. I skal ikke gå lange afstande. I kan skifte imellem materialeplatforme og personførende hejs og dermed komme op og ned ret hurtigt. Det er også nødvendigt.

Der er nogle skrappe deadlines for, hvornår de forskellige dele af byggeriet skal stå færdigt. Så I er nødt til at kunne arbejde fleksibelt og uafhængigt af hinanden. Det er lidt krævende og til tider lidt kedeligt, når I ikke sådan lige kan få en sludder under arbejdet. Men sådan er det bare. I er jo faktisk heller ikke ansat til at holde kaffeslabberaser. I er her for at få bygningen færdig i en fart. Så det er bare med at komme i gang. Hen til et af hejsene og op.

Scroll to Top