Amputation og mobilitet?

Woman in Gray Tank Top and Black Leggings Doing Yoga

Mange mennesker får amputeret et ben. Eller begge ben. Det kan være et ungt menneske, der har været i krig et eller andet sted, som blev såret. Det kan være et menneske, der lider af sukkersyge, som skal have amputeret en fod. Der kan være mange forskellige forklaringer på amputeringer af ben eller fødder. Disse mennesker må leve med det resten af deres liv.

Livet KAN fortsætte

For mange af dem, betyder det, at deres liv bliver ødelagt, fordi de føler, at de ikke længere har den frihed, som de havde inden amputeringen skete. Jo, de skal leve med nogle indskrænkninger i deres liv. Men det betyder ikke, at de er totalt lukket inde i imellem husets fire vægge. De har muligheder for at komme ud og opleve naturen ligesom os andre. De har muligheden for selv at kunne købe deres varer i supermarkedet. De har også muligheden for at kunne dyrke fritidsaktiviteter og at deltage i klubliv.

Mange hjælpes med en elektrisk scooter

De kan nemlig gøre det, som mange ældre med gangbesvær allerede har fundet ud af: De kan anskaffe sig en el scooter, der kan bringe dem sikkert fra A til B. Om det er fra hjemmet til supermarkedet eller til skakklubben, kan komme ud på ét. En el scooter – se her – vil tilbyde dem den frihed, som de søger efter. Og ja, måske kan de ikke lige hoppe ind i bilen og køre på ferie i Sønderjylland.

Men de kan komme en tur i skoven. Og de behøver ikke at være nervøse for at vælte med scooteren. De kan nemlig købes med tre eller fire hjul, så den kører stabilt på vejen. Mange af dem kan også fås i overdækkede udgaver, så når scooteren er i brug, så bliver føreren ikke våd. Dette er jo meget praktisk i det våde klima, som vi lever i her i Danmark.

Spørgsmålet er så, om de skal købe en helt ny eller en brugt el scooter. Dette er et meget personligt valg. Nogle vil helst have en helt ny. Andre vil hellere spare penge og køber en brugt el scooter.

Man kan leje en el-scooter nemt i Danmark

De færreste har dog ikke tænkt over, at de kan leje en el scooter her. Det er nemlig også en mulighed. Den kræver ikke, at der er mange penge på kontoen og det er nemt. Bare prøv at gå ind på Google og søg efter ”leje af el-scooter”. Du vil få rigtigt mange forslag og henvisninger til forhandlere, som lejer el scootere ud. De fleste af dem er meget fleksible. Du behøver ikke at binde dig til en kontrakt, hvor du skal leje el-scooteren i lang tid. Du kan nøjes med at leje den i en enkelt måneds tid. Og du behøver heller ikke at betale et stort depositum.

Det vigtige er, at du bestemmer dig for, om du skal købe eller leje en el scooter. Når du har besluttet dig, så skal du selvfølgelig kontakte forhandleren for at høre om de forskellige vilkår, som du kan købe eller leje din scooter på. Og ja, i mange tilfælde, så kan forhandleren hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre med forsikring og eventuelt et særligt kørekort.

Scroll to Top